29012012 paru goreng berlada

Saturday 28 January 2012

 Bahan-bahan 
500 gm paru lembu (direbus)
3 cm kunyit
300 ml minyak masak
Garam dan gula secukup rasa
1 keping asam


 Bahan-bahan kisar:
5 biji cili merah
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
3 cm halia


 Cara memasak:
 Paru lembu yang telah direbus hendaklah dihiris nipis.. nipis ya..
Kemudian gaulkan dengan kunyit dan garam.
Goreng sehingga masak...
Kemudian tumis bahan-bahan kisar sehingga naik minyak.
Then, barulah masukkan garam, gula, dan asam keping.
Masak sehingga bahan-bahan kisar "bangkit baunya"
 dan kemudian masukkan paru yang telah digoreng tadi. 
Gaul rata dan sedia untuk dihidang.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...